Prosecco DOC - Extra Dry

The number one Prosecco of the Tenuta S.Anna , impossible to imitate. This sparkling wine is the pride of the Azienda and practically needs no introduction: year after year it confirms its supremacy with that ever-popular pleasant taste.

Prijs: € 12.95

 

Over Tenuta

 

Le Tenute di Genagricola is een groot wijnbedrijf dat meerdere merken distribueert. De wijnen zijn erg verschillend, zowel in belevenis als in afkomst.

Zo werd het wijnhuis Ottopiù Vineyards in 2010 opge richt. Donato Lanati, professor oenologie aan de universiteit van Turijn en Florance werkt hier mee om prosecco’s van hoogwaardige kwaliteit te produceren. Samen vormen de prosecco’s, gebotteld in prachtige flessen, de V8+ serie. Alle wijnen zijn gemaakt van druiven uit de wijngaarden van Borgo Magredo. Bij de productie van de prosecco wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technologie, maar alleen met als doel het terroir en druif optimaal uit te laten komen.

Borgo Magredo is ook een wijnhuis in eigendom van Le Tenute di Genagricola, en ook hier wordt een prachtige serie geproduceerd. De flessen zijn zeer stijlvol vormgegeven en vormen een lust voor het oog.

Deze wijnen komen uit een gebied met een kiezelige bodem, welke is gecreëerd door de rivier de Meduna. We hebben het hier over de appellatie Grave del Friuli. De grond is hier erg arm en het Italiaanse woord “Magredo” is met dezelfde betekenis dan ook erg op zijn plek op het etiket. In totaal is er 250 ha aan wijngaard en de productie bedraagt zo’n 1 miljoen flessen per jaar. Ook in dit wijnhuis is oenoloog Donato Lanati druk en waakt voor de mooie kwaliteit van de wijnen!

 

Meer van Tenuta