Sauvignon Blanc

100% Sauvignon Blanc uit Centraal Griekenland. 

Bleekgele lichtgroene zweem langs de rand, in de neus komen we groene tonen tegen van Buxus en jong eikenblad, de citrus is duidelijk vertegenwoordigd door accenten van citroen en limoen. In de smaak komen deze geureigenschappen ook weer duidelijk terug als smaaktonen. De citrus domineert de wijn en houdt deze heerlijk fris. De zuren zijn verkwikkend en er is zelfs sprake van een lichte koolzuurontwikkeling in het glas.

Prijs: € 9.95

 

Over Harlaftis

In 1932 besloot Nikos Anthanassiadis, een bekende koopman van droge rozijnen, om een wijnmakerij te starten in Stamata, Griekenland. Hij werd aangetrokken tot deze regio in de buurt van Mount Pendeli vanwege zijn lange wijnbouw geschiedenis.

Een paar jaar laten begon de productie en werden de eerste flessen wijn verkocht aan diverse hotels in Athene. In de late jaren 1950 overleed Nikos en nam zijn dochten het wijnhuis over. Onder haar leiding werden edele druivensoorten zoals de Chardonnay en Cabernet Sauvignon geplant naast de inheemse rassen. In 2012 kwam daar nog als eerste Grieks wijnhuis de Malbec bij. In Maart 2013 kwam daar nog een prachtige licht kleurige Rose 'Petaloudes'  wat vlinder betekend bij. Deze prachtige wijn is gemaakt van de Syrah druif. Tegenwoordig exporteerd Domaine Harlaftis naar Amerika, China en Zwitserland. daarom zijn wij als Hermes GP trots dat wij deze kwaliteits wijnen exclusief voor u mogen importeren. 

 

 

Momenteel is de wijnmakerij in handen van de derde generatie van de familie Harlaftis.

Meer van Harlaftis