Amalia Brut

Droge witte mousserende wijn. Delicate bloemigheid, geuren van viooltjes, kamperfoelie, rozen en zoet perzikachtig fruit. De zuurgraad zorgt voor een fijne, sierlijke lijn van smaak, terwijl de stijgende luchtbellen de wijn optillen. In de wereld van geurige mousserende wijnen is Amalia qua elegantie en drinkbaarheid moeilijk te verslaan. In Amerika met 93/100 punten bestempeld als uitzonderlijk exemplaar in zijn klasse!

Gemaakt van het inheemse druivenras Moschofilero volgens de Methode Traditionnelle zoals Champagne. Heerlijk als aperitief of bij vis en schaaldieren, pikante gerechten.

Leverbaar in flessen van 375ml, 750ml en in Magnum flessen van 1,5 liter.

 

Prijs: € 16.95

 

Over Tselepos

Giannis Tselepos studeerde Oenologie aan de universiteit van Dijon, waar hij in 1978 afstudeerde. Na 10 jaar lang zorgvuldig de omgeving bestudeerd te hebben vond Giannis zijn perfecte locatie. In Arcadia Peloponnesos begon Giannis samen met zijn vrouw Amalia in 1989 aan de voet van de Pamon berg het prachtige wijnhuis Tselepos Estate. Tselepos is een van de vooraanstaande producenten en exporteurs van Griekse kwaliteits wijnen, die gemaakt worden van inheemse druiven soorten. Mede dankzij Giannis werd het oude inheemse ras Moschofilero weer in ere hersteld.

Jaarlijks leveren de wijngaarden voldoende druiven op voor 350.000 flessen. Niet voor niets werd Tselepos Estate in 2012 in Amerka uitgeroepen tot een van de beste 100 wijnhuizen ter wereld.

Meer van Tselepos