Thalassitis

Al in de oudheid werd wijn met zeewater gemengd om een therapeutische deugd te geven aan de wijn. Uiteraard wordt tegenwoordig geen zeewater meer gebruikt, maar de nabijheid van de Egeïsche Zee bij de Santorini wijngaard is een van de belangrijkste factoren van het bijzondere karakter van deze wijn.

Thalassitis is een botte, droge witte wijn met een sterk karakter. Frisse zuren, kenmerkende mineraliteit en delicate aroma's van kamperfoelie. De wijn gaat prima samen met zeevruchten, vis, schaaldieren of zelfs gestoofd lamsvlees in citroensaus!

Prijs: € 20.95

 

Over Gaia

Gaia wines bevat twee wijnmakerijen. De eerste bevindt zich in het hart van hun eigen druivengaard (7 hectare) in Koutsi (Nemea) op een hoogte van 550 meter, de ander bevindt zich op Santori waar Gaia een oude tomatenfabriek nieuw leven heeft ingeblazen. Leuk om te weten: beide wijnmakerijen zijn gedurende het hele jaar op afspraak geopend voor bezoekers!

Vandaag de dag weet Gaia door middel van high-tech apparatuur en de beste faciliteiten ervoor te zorgen dat de productie van hun wijnen van blijvende kwaliteit is.

Meer van Gaia