Megas Oenos

Een droge rode wijn die de Arhioghitiko (80%) en Cabernet Sauvignon (20%) druiven combineert, respectievelijk afkomstig van de Gymno-Nemea en Mountainous Korinthia wijngaarden.

De wijn heeft een diepe intense paarse kleur en ruikt geconcentreerd, ingewikkeld maar elegant. Aroma's van fruit zoals bramen en zwarte frambozen in combinatie met pittige kenmerken van rook en leer doen de neus vullen.

Op de mond een zijdezachte maar krachtige wijn omlijst door delicate tannines en zachte zuurgraad die aroma's bevat van rijp fruit, kruidnagel, zwarte peper en een vleugje kruiden gevolgd door een lange en complexe afdronk.

Prijs: € 29.95

 

Over Skouras

Skouras is opgericht in 1986 in Pyrgela, Argos door oenoloog George Skouras. In 1988 lanceerde Skouras zijn vooraanstaand label Megas Oenos, vooraanstaand omdat hij de eerste wijproducent was die Saint George (Aghiorghitiko) met Cabernet Sauvignon mengde, en met resultaat!

In 1996 bouwde Domaine Skouras een kleine wijnmakerij in Gymno, een van de dorpen in het Nemea gebied en later in 2004 zijn ze begonnen met de exploitatie van haar prachtige faciliteiten op Malandreni.

Meer van Skouras