Marmarias

Type Droge Witte Wijn
Druif 100% Chardonnay
Productie 10.000 Flessen

 

Een rijke wijn met een complex palet. Geroosterde aroma's van eikenhout vermengen met citrusvruchten en meloen. Lange en aanhoudende afdronk. 

Kan worden bewaard voor 3 tot 5 jaar in ideale condities.

 

Van de particuliere wijngaard in het heuvelachtige arcadische gebied van Marmarias met klei-rotsachtige bodem op een hoogte van 750 meter. De wijnstokken groeien met een noordwestelijke oriëntatie en het terrein wordt gekenmerkt door zijn gemiddelde vruchtbaarheid. Deze factor, in combinatie met de langdurige rijping van de druiven,  resulteert in veilig rijpe vruchten met een goede natuurlijke zuurgraad.

Prijs: € 12.50

 

Over Tselepos

Giannis Tselepos studeerde Oenologie aan de universiteit van Dijon, waar hij in 1978 afstudeerde. Na 10 jaar lang zorgvuldig de omgeving bestudeerd te hebben vond Giannis zijn perfecte locatie. In Arcadia Peloponnesos begon Giannis samen met zijn vrouw Amalia in 1989 aan de voet van de Pamon berg het prachtige wijnhuis Tselepos Estate. Tselepos is een van de vooraanstaande producenten en exporteurs van Griekse kwaliteits wijnen, die gemaakt worden van inheemse druiven soorten. Mede dankzij Giannis werd het oude inheemse ras Moschofilero weer in ere hersteld.

Jaarlijks leveren de wijngaarden voldoende druiven op voor 350.000 flessen. Niet voor niets werd Tselepos Estate in 2012 in Amerka uitgeroepen tot een van de beste 100 wijnhuizen ter wereld.

Meer van Tselepos