Melissopetra

Een evenwichtige wijn met finesse en karakter. Rijke en complexe aroma's van tropisch fruit, bloemen en kruiden, en een verfrissende,-palet reinigen zuurgraad.

Van de particuliere arcadische wijngaard bij Melissopetra met een unieke leisteen bodemsamenstelling. Het rendement is zeer laag bij 360 kilo druiven per 1.000 m² en het oogsten begint in het begin van september.

Prijs: € 12.50

 

Over Tselepos

Giannis Tselepos studeerde Oenologie aan de universiteit van Dijon, waar hij in 1978 afstudeerde. Na 10 jaar lang zorgvuldig de omgeving bestudeerd te hebben vond Giannis zijn perfecte locatie. In Arcadia Peloponnesos begon Giannis samen met zijn vrouw Amalia in 1989 aan de voet van de Pamon berg het prachtige wijnhuis Tselepos Estate. Tselepos is een van de vooraanstaande producenten en exporteurs van Griekse kwaliteits wijnen, die gemaakt worden van inheemse druiven soorten. Mede dankzij Giannis werd het oude inheemse ras Moschofilero weer in ere hersteld.

Jaarlijks leveren de wijngaarden voldoende druiven op voor 350.000 flessen. Niet voor niets werd Tselepos Estate in 2012 in Amerka uitgeroepen tot een van de beste 100 wijnhuizen ter wereld.

Meer van Tselepos